Shiroku

Shiroku

Od 2006 roku coveruje znane utwory z anime, a jej wyjątkowe występy wokalne i taneczne dostarczają rozrywki fanom z całego świata.
W 2009 roku zaczęła współpracę z wytwórnią Cyber Chord Records, gdzie wydała kilka albumów, a jej singiel „Bad Apple” wszedł do pierwszej 40 hitów japońskiego iTunes. Od 2019 roku wydaje również albumy z japońską wytwórnią HAF Records.
Występowała między innymi w Europie, Japonii i Arabi Saudyjskiej, ale jej fani są rozproszeni po całym świecie.
Shiroku zajmuje się również cosplayem i bierze również udział w konkursach cosplayowych. W 2016 roku była reprezentantką Niemiec podczas World Cosplay Summit, a w 2018 roku zajęła drugie miejsce w finałach European Cosplay Gathering w kategorii grupowej.

Dyskografia
•Single/ EP•
2009: Inori – You Raise Me Up
2011: Bad Apple
2013: Anime Collection – Sword Art Online
2013: Anime Collection – Sailormoon
2013: Anime Rock
2017: Songs from „Yuri!!! on Ice”
2017: Anime X Mas
2019: Songs from Fate
I więcej.

•Albumy•
2010: Anime Dreams
2011: Anime Wonderland
2012: Anime No Piano
2015: Anime No Sekai
2017: Anime No Tamashi
2019: Anime No Kokoro
2020: Shiroku #1 ~HAF~
2020: Shiroku – LiSa special

I ponad 80 kompilacji muzycznych.

Więcej o Shiroku
https://linktr.ee/shirokuchan